poniedziałek, 11 kwietnia 2011

Murzynek z konfitura morelowa- ciezki i wilgotny




Ciasto

2/3 szklanki kakao
1 masło
1/2 szklanki wody
1 i 1/2 szklanki cukru
4 jaja
2 szklanki przesianej mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia 

Konfitura morelowa
Polewa czekoladowa, cukierki i inne do dekoracji...

Zagotować ze sobą:
2/3 szklanki kakao
1 masło
1/2 szklanki wody
1 i 1/2 szklanki cukru wystudzić i dodać 4 żółtka, 2 szklanki przesianej mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pianę z białek.
Wszystko wymieszać, dodać konfiturę morelową i wlać do formy i piec około 30-40 min w temperaturze około 160-170 stopni.
Polać polewą czekoladową, udekorować.