Ciasto
300g mąki
200g masła zimnego masła
100g cukru pudru
2 jajka
skórka z połowy pomarańczy
brązowy cukier do posypania
Do przesianej mąki dodać pokrojone w kosteczkę masło, skórkę pomarańczy drobno utarta na tarce i jedno jajo. Całość dokładnie wymieszać i zagnieść.
200g masła zimnego masła
100g cukru pudru
2 jajka
skórka z połowy pomarańczy
brązowy cukier do posypania
Do przesianej mąki dodać pokrojone w kosteczkę masło, skórkę pomarańczy drobno utarta na tarce i jedno jajo. Całość dokładnie wymieszać i zagnieść.
Z ciasta uformować kulę, owinąć folią i wstawić na ok. godzinę do lodówki.
Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na papierze do pieczenia ewentualnie podsypując mąką lub cukrem pudrem.
Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na papierze do pieczenia ewentualnie podsypując mąką lub cukrem pudrem.
Foremką wycinać dowolne wzorki.