Ciasto
120 g pokruszonych ciastek digestive lub innych pełnoziarnistych
60 g roztopionego masła
800 g twarogu na serniki, zmielonego (z Biedronki najlepszy :) )
1 łyżka ekstraktu z wanilii
3 jajka
120 g cukru pudru
Ciastka wymieszać z roztopionym masłem.
Twarożek, wanilię, jajka, cukier zmiksować na gładką masę.
Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Na dno każdej wysypać ciasteczka, na to nałożyć masę serową (serniczki nie rosną, trzeba uważać na zagięcia papilotek, bo nie odegną się w czasie pieczenia jak przy muffinach).
Piec około 25 minut w temperaturze 160ºC do stężenia.
Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Na dno każdej wysypać ciasteczka, na to nałożyć masę serową (serniczki nie rosną, trzeba uważać na zagięcia papilotek, bo nie odegną się w czasie pieczenia jak przy muffinach).
Piec około 25 minut w temperaturze 160ºC do stężenia.