kolorowe galretki
mleko skondensowane w puszce niesłodzone
woda
żelatyna
Przygotować 10 miseczek.
Każdą galaretkę podzielić na pół i wsypać do osobnych miseczek (dobrze jest podzielić sobie 5 miseczek z lewej i 5 miseczek z prawej strony by sie nie pomyliły...)
Do miseczek po lewej stronie wlać po 250 ml wrzątku.
Do miseczek po prawej stronie wlać po 200 ml wrzątku i wystudzić a następnie do wysztudzonych (!) dolać po 50 ml mleka skondensowanego (do każdej miseczki).
Do miseczek po lewej stronie wlać po 250 ml wrzątku.
Do miseczek po prawej stronie wlać po 200 ml wrzątku i wystudzić a następnie do wysztudzonych (!) dolać po 50 ml mleka skondensowanego (do każdej miseczki).
Następnie wlewamy do formy kolejne warstwy.
Wlewamy kolejno: najpierw galaretkę czystą a na nią galaretke mleczną w tym samym kolorze. Poprzednia warstwa musi stężeć by móc wlewać koleją i tak do wyczerpania wszystkich kolorów.
Galaretkę z formy wyjmujemy zanurzając ją na kilka sekund w ciepłej wodzie.
Galaretkę z formy wyjmujemy zanurzając ją na kilka sekund w ciepłej wodzie.