Masa:
1,5 szkl. prażonego amarantusa
1 banan,
1/2 szkl. cukru
1 jajko
1 szkl. mąki
40 g masła lub 1/4 szkl. oleju
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią lub łyżeczka extraktu waniliowego
szczypta soli
Cukier, cukier waniliowy lub extrakt, jajko, stopione masło lub olej i rozgniecionego banana zmiksować.
W oddzielnej misce wymieszać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól i amaratusa.
1 banan,
1/2 szkl. cukru
1 jajko
1 szkl. mąki
40 g masła lub 1/4 szkl. oleju
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią lub łyżeczka extraktu waniliowego
szczypta soli
Cukier, cukier waniliowy lub extrakt, jajko, stopione masło lub olej i rozgniecionego banana zmiksować.
W oddzielnej misce wymieszać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól i amaratusa.
Łyżką wymieszać składniki suche i mokre.
Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę nakładać łyżką równe porcje ciasta, lekko przyklepać palcami.
Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę nakładać łyżką równe porcje ciasta, lekko przyklepać palcami.