Ciasto kruche
5 jajek
2 szkl mąki krupczatki
2 szkl mąki krupczatki
1 szkl mąki tortowej
1 szkl cukru
1 "Kasia"
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki mączki ziemniaczanej
5 jabłek
cukier waniliowy
1 łyżka cynamonu
1 szkl cukru
1 "Kasia"
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki mączki ziemniaczanej
5 jabłek
cukier waniliowy
1 łyżka cynamonu
Żółtka,mąka, proszek,masło i 1/2 szklanki cukru wyrobić na gładkie ciasto.
Podzielić na 3 części (jedna większa),dwie mniejsze włożyć do zamrażalnika,większą wylepić blachę do pieczenia (sam spód).
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i lekko odcisnąć z soku,dodać cynamon i cukier waniliowy.