Dżem jagodowy
Zagotować 9litrów odcedzonych jagód z 2 kg cukru = 10 słoiczków 0,20 l (słoiczki umyte, wyparzone w 120stC, nakrętki wyparzone) zakręcone słoiczki stygną do góry dnem....
Zagotować 9litrów odcedzonych jagód z 2 kg cukru = 10 słoiczków 0,20 l (słoiczki umyte, wyparzone w 120stC, nakrętki wyparzone) zakręcone słoiczki stygną do góry dnem....
Sok jagodowy
Sok odcedzony z 9 litrów jagód gotowanych z 2 kg cukru= 10 butelek 0,21 l i 2 butelki 0,5 l (buteleczki umyte, koreczki wyparzone)
Sok odcedzony z 9 litrów jagód gotowanych z 2 kg cukru= 10 butelek 0,21 l i 2 butelki 0,5 l (buteleczki umyte, koreczki wyparzone)