czwartek, 23 grudnia 2010

Ciasteczka z bialek.


Ciasto

białka
cukier puder
orzechy mix
1 łyżeczka cynamonu

Białka ubić z cukrem pudrem, dodać cynamon oraz dokładnie zmielone orzechy. Wymieszać.
Masę wstawić do zamrażalki na około pół godziny.
Schłodzoną masę wyłożyć na posypany cukrem pudrem papier do pieczenia, przykryć drugim papierem i wałkowa. Tak jest najłatwiej, bo do wałka nic się nie poprzykleja. Rozwałkowane na około 0,5 cm ciasto wykrawać lub pociąć na kwadraciki. Ciasteczka przenieść na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem za pomocą łyżki do tortów.
Piec w nagrzanym do 160 C piekarniku przez 10 -12 minut.
Pilnować by się nie zrumieniły zbytnio a pozostały białe. Zdjąć z blaszki gdy wystygną.