wtorek, 19 kwietnia 2011

Ciasto Cycki Murzynki II- bardzo słodka masa budyniowa


Ciasto

6 białek
1/2 szklanki cukru
1 szklanka wiórków kokosowych
1 szklanka maku
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić z cukrem, dodać wiórki, mak i proszek do pieczenia.
Wymieszać, przelać do formy i piec 15-20 min w 150-170 st.

Masa

6 żółtek
1 1/2 lub 2 szklanki mleka
3 budynie śmietankowe
1/2 szklanki cukru
1 masło

Żółtka ubić z cukrem, 1/2 szkl.mleka i 3 opakowaniami budyniu.
Całość zmiksować.1 1/2 szkl.mleka zagotować i wlać w to żółtka z budyniem ( czyli uprzednio zrobioną masę) ciągle mieszając i ugotować jak budyń.
Masło zmiksować i zimny budyń dodawać po łyżeczce wciąż miksując.

Polewa czekoladowa

3 łyżki margaryny
3 łyżki cukru
1 łyżka śmietany
kakao

Wszystko razem wymieszać i podgrzać do roztopienia.
Na zimne ciasto nałożyć krem,na krem nałożyć biszkopty nasączone galaretką ,polać biszkopty polewą czekoladową.