środa, 18 stycznia 2012

Waniliowe muffiny z różowym kremem wilgotne i puszyste


Ciasto (18 babeczek)

1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
50 g miękkiego masła
1 szklanka cukru
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
2 duże jaja
1/2 szklanki mleka
1/2 łyżeczki esencji waniliowej
szczypta soli

Krem

125 g kremowego serka Philadelphia
20 g masła
1/4 łyżeczki esencji waniliowej
2 łyżki cukru pudru
barwnik 
posypka do ozdoby

Ubić masło z olejem na puszystą, białą masę. 
Dodać cukier, ponownie dokładnie ubić. Wbijać po jednym jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać do ciasta mąkę na zmianę z mlekiem, aż do uzyskania gładkiej masy. 
Ciastem napełnić papilotki do 3/4 wysokości. Piec ok. 20 minut w temp. 170 st.
Składniki kremu zmiksować w blenderze na jednolitą masę, ozdobić babeczki, posypać cukierkami...