Ciasto (18 babeczek)
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
50 g miękkiego masła
1 szklanka cukru
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
2 duże jaja
1/2 szklanki mleka
1/2 łyżeczki esencji waniliowej
szczypta soli
Krem
125 g kremowego serka Philadelphia
20 g masła
1/4 łyżeczki esencji waniliowej
2 łyżki cukru pudru
barwnik
posypka do ozdoby
Ubić masło z olejem na puszystą, białą masę.
Ubić masło z olejem na puszystą, białą masę.
Dodać cukier, ponownie dokładnie ubić. Wbijać po jednym jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać do ciasta mąkę na zmianę z mlekiem, aż do uzyskania gładkiej masy.
Ciastem napełnić papilotki do 3/4 wysokości. Piec ok. 20 minut w temp. 170 st.
Składniki kremu zmiksować w blenderze na jednolitą masę, ozdobić babeczki, posypać cukierkami...
Składniki kremu zmiksować w blenderze na jednolitą masę, ozdobić babeczki, posypać cukierkami...